EnglishGermanHungarian

Rólam

Takácsné Braun Cecilia vagyok, a mézeskalács készítés szerelmese.

Hiszem, hogy a szeretettel kiválasztott illetve készített egyedi ajándéktárgyak sokkal mélyebb üzenetet hordoznak a szeretetről, a megbecsülésről, mint a sebtében vásárolt tömegajándékok bármelyike. Ezért minden alkalomra készítek mézeskalács ajándékokat, legyen az esküvő, születésnap, ballagás, vagy akár munkahelyi karácsonyi összejövetel. A mézeskalács nem csupán a szemet gyönyörködteti és a szívet melengeti, de finom illatával szó szerint elvarázsol mindenkit.

Gyermekkorom óta élénken él bennem az alkotás vágya, rengeteg lehetőséget kipróbáltam, de valahogy egyiknél sem éreztem, hogy az „enyém” lenne. Több felmenőm is pék volt, talán ez is inspirálhatott arra, hogy összekapcsoljam magamban a múlt örökségét és az alkotási vágyat, s végül így kötöttem ki a mézeskalács készítésnél.

A mézeskalács készítése során nagyon sok technikát lehet alkalmazni, a technikákat egymással ötvözni, így rendkívül változatos díszítményt tudok létrehozni. Termékeim között a klasszikus fehér mázzal díszített mézeskalácsok mellett megtalálhatóak a színesen és gazdagon díszített mézeskalácsok is. Innovatív technikákat is alkalmazok, ilyen például az eddig egyedülálló karamellizációs technika, mellyel aranyszínűre karamellizálva a cukormázat, viszonylag kis helyre hosszabb feliratot varázsolhatok.

A technikák ötvözése folyamatos fejlődést és hatalmas változatosságot eredményez a munkámban. Tényleg csak a képzelet szab határt az alkotásnak. A mézeskalács készítése során igyekszem kihasználni ezt a lehetőséget, így megrendelőim különleges ajándékokkal tudják meglepni szeretteiket, ismerőseiket.

Szeretettel várom megrendelését!

Takácsné Braun Cecilia

Elérhetőségeim

Telefon

+36 20 9848626

E-mail

cilimezeskalacsai@gmail.com